Intervenția Președintelui OAMGMAMR la reuniunea de la Varșovia: prioritățile profesiilor de asistent medical și de moașă
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Selectia grupului tinta tutori in anul III

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 15 Noiembrie 2012

1

Selectia grupului tinta tutori in anul III de implementare proiect
„Program transnațional de îmbunătățire a stagiilor de pregătire practică a elevilor din școlile postliceale sanitare pentru facilitarea tranziției acestora de la școală la viața activă”

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), anunță selectia grupului tinta tutori pentru anul III de implementare al proiectului cu titlul: „Program transnațional de îmbunătățire a stagiilor de pregătire practică a elevilor din școlile postliceale sanitare pentru facilitarea tranziției acestora de la școală la viața activă”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, în cadrul Programului Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investește în oameni!”.

In luna noiembrie 2012 a fost completat grupul tinta  al proiectului cu un numar de 19 persoane – asistenti medicali cu rol de tutori in cadrul stagiilor de  pregatire practica a elevilor scolilor sanitare postliceale partenere din Bucuresti, Brasov, Constanta. Un numar de 20 de tutori  vor participa la cele doua sesiuni de training transnationale organizate in anul 3 de implementare (ianuarie-februarie 2013) in vederea perfectionarii activitatii de tutoriat desfasurate de catre acestia.

Prima sesiune de training va fi organizata in tara, la Bucuresti, pe data de 25 ianuarie 2012, avand drept tema „Dezvoltarea competențelor  personalului din unitățile medicale cu rol de tutori pentru pregătirea practică a elevilor școlilor sanitare, ca măsură de sprijin pentru derularea eficientă a stagiilor de pregătire practică a elevilor”. A doua sesiune de training, cu tema Predarea competențelor clinice pentru studenții/elevii asistenți medicali modele de bune practici din tarile UE, va fi organizata la Madrid, cu sprijinul partenerului transnational Consejo General de Enfermeria, in cursul lunii februarie 2013.

Toti cei 200 de tutori selectati in grupul tinta pe durata celor 3 ani de implementare a proiectului, vor coordona si sprijini stagiile de pregătire practică efectuate de elevii din grupul tinta al proiectului,  ca măsură de sprijin pentru derularea eficientă a stagiilor de pregătire practică si pentru facilitarea tranzitiei acestora de la scoala la viata activa.
Rezultate atinse pana in prezent.

In primii 2 ani de implementare a proiectului, au fost selectati 181 de tutori care au participat la sesiuni de training transnaționale organizate in tara si in tarile partenere  (Irlanda,  Spania), ca măsură de sprijin pentru derularea eficientă a stagiilor de pregătire practică a elevilor scolilor postliceale sanitare din tara.

Sesiunile de training organizate in primul an de implementare au sprijinit instruirea a 100 de tutori, pe teme legate de activitatea de tutorat, importanța acesteia în pregătirea practică a elevilor din școlile postliceale sanitare, viitori asistenți medicali. La sesiunea de training trananationala organizata la Dublin, tutorii au participat timp de o săptamână la un program complex de cursuri și schimb de experiență în domeniul practicii nursing. Vizitele de instruire organizate la mai multe unități medicale cu diferite specialități din Dublin și sesiunile de training au fost facilitate de partenerul transnațional An Bord Altranais, organizația de reglementare a profesiei de asistent medical din Irlanda, și au avut ca spațiu de desfășurare laboratoarele Facultății de Nursing – Health Services Department, din cadrul celei mai vechi universități din Irlanda, University College Dublin. În cadrul acestor vizite au avut loc discutii privitoare la modul de organizare/ functionare al spitalelor de profil din Irlanda vs. Romania, asigurarile de sanatate si acoperirea acestora, tratamentul medicamentos si tratamente alternative ale pacientilor bolnavi de boli mintale.

Cei 80 de tutori selectati in anul 2 de implementare, au participat la o sesiune de training organizata in tara si una organizata in Spania, cu sprijinul partenerului transnational Consejo General de Enfermeria.  La Madrid, tutorii au vizitat mai multe unități medicale cu diferite specialități, respectiv Spitalul Clinic San Carlos, Centrul de Sanatate Felipe Carrascoso, Spitalul Universitar Ramon Y Cajal, Universitatea Jimenes Dias, Spitalul Universitar  Puerta de Hierro- Majadahonda.

Proiectul este implementat de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), în parteneriat cu Federația Sanitas România, Asociația Centrul Român de Inițiative (CRI), Organizația „An Bord Altranais” – Irlanda, Organizația „Consejo General de Enfermería (CGE)” – Spania, Școala Postliceală Sanitară Fundeni, Colegiul de Științe „Grigore Antipa” – Brașov  și Grupul Școlar „George Emil Palade” – Constanța, în perioada iulie 2010- iunie 2013.

Pentru informații suplimentare privind proiectul, contactați OAMGMAMR, la sediul din Str.Ing. Zablovschi, nr. 76, sector 1 Bucureşti, www.oamr.ro,
Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU, accesați: www.fseromania.ro.

Persoana de contact: Nicoleta Ababei – Coordonator sesiuni de training transnationale: oproiect@yahoo.com

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: Investeşte in oameni! Contract nr. POSDRU / 90/ 2.1 / S / 61519 Titlul proiectului: “Program transnational de imbunatatire a stagiilor de pregatire practica a elevilor din școlile sanitare pentru facilitarea tranzitiei acestora de la școala la viata activa.”

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2025 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.