Participarea la cea de-a 74-a sesiune a Comitetului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Copenhaga, Danemarca, 29-31 octombrie 2024
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Selectia grupului tinta elevi in anul III de implementare al proiectului

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 15 Noiembrie 2012

1

Selectia grupului tinta elevi in anul III de implementare al proiectului
„Program transnațional de îmbunătățire a stagiilor de pregătire practică a elevilor din școlile postliceale sanitare pentru facilitarea tranziției acestora de la școală la viața activă”

Bucuresti, noiembrie 2012

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), anunță selectia grupului tinta elevi pentru anul III de implementare al proiectului cu titlul: „Program transnațional de îmbunătățire a stagiilor de pregătire practică a elevilor din școlile postliceale sanitare pentru facilitarea tranziției acestora de la școală la viața activă”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, în cadrul Programului Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investește în oameni!”.

In perioada septembrie – decembrie 2012 se desfasoara selectia a 300 de elevi inscrisi la scolile postliceale sanitare care au incheiat protocoale de parteneriat cu beneficiarul proiectului, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR).

În grupul țintă se pot înscrie toți elevii care îndeplinesc criteriile de selecție stabilite de fiecare scoala, în limita locurilor disponibile stabilite pentru fiecare școală postliceala din urmatoarele judete:

Nr . Crt.

JUDET

Numar de elevi selectati in grupul tinta

1

Alba

5

2

Arad

10

3

Argeş

5

4

Bacău

15

5

Bistriţa-Năsăud

5

6

Botoşani

15

7

Braşov

25

8

Brăila

5

9

Bucureşti

25

10

Călăraşi

5

11

Cluj

20

12

Constanţa

25

13

Dolj

10

14

Galaţi

15

15

Giurgiu

5

16

Gorj

5

17

Ialomiţa

5

18

Iaşi

5

19

Maramureş

15

20

Mehedinţi

5

21

Mureş

15

22

Olt

10

23

Sălaj

10

24

Sibiu

5

25

Satu Mare

5

26

Teleorman

5

27

Timiş

5

28

Tulcea

5

29

Vaslui

5

30

Vrancea

10

Toti elevii selectati in grupul tinta al proiectului vor fi monitorizati in cadrul stagiilor de pregatire practica desfasurate in anul scolar 2012-2013, beneficiind de urmatoarele facilitati oferite in cadrul proiectului: achizitionarea de echipamente de protecție – halate de uz profesional pentru elevi, materiale educationale (manuale si cărți de specialitate), precum si materiale suport pentru stagii (caiete de practica si fise de observare) elaborate in cadrul proiectului.

Un numar de 50 de elevi selectati de la scolile partenere in cadrul proiectului – Colegiul de Stiinte Grigore Antipa Brasov si Scoala Postliceala Sanitara Fundeni, vor participa la programul de orientare si consiliere organizat in anul 3 de implementare, precum si la un stagiu de pregatire practică desfășurat în Spania, oferindu-li-se oportunitatea racordării imediate la exigențele pieței muncii din sectorul sanitar european.

Ceilalti 225 de elevi au posibilitatea de a participa la un concurs de evaluare a performantelor deosebite acumulate in cadrul stagiilor practice organizat dupa primul semestru al anului scolar 2012-2013, fiind planificata acordarea a 50 premii in acest an de implementare, in valoare de 1850 lei/elev.

Tot în acest an de implementare, vor fi organizate in cadrul scolilor postliceale din tara campanii de conștientizare cu privire la oportunitățile oferite elevilor din școlile cu profil sanitar pentru efectuarea stagiilor de pregătire practică, precum și campanii de informare/conștientizare/ mediatizare a posibilităților de inserție a absolvenților de școli cu profil sanitar pe piața muncii.

Rezultate atinse până în prezent:

Proiectul contribuie la îmbunătătirea stagiilor de pregătire practică a elevilor selectati in grupul tinta al proiectului, facilitând inserția absolvenților  pe piața muncii, prin obținerea unei calificări complete și solicitate pe piața actuală a muncii.
In primii 2 ani de implementare a proiectului, au fost selectati 425 de elevi de la scolile partenere in proiect (Colegiul de Științe „Grigore Antipa” Brașov, Liceul teoretic „George Emil Palade” Constanța, Școala Postliceală Sanitară ”Fundeni” București). Stagiile de pregatire practica efectuate de catre acestia au fost monitorizate in cadrul proiectului si au fost imbunatatite prin achizitionarea de echipamente de protecție – halate de uz profesional pentru elevi, materiale educationale (manuale si cărți de specialitate), echipamente medicale pentru dotarea laboratoarelor precum si materiale suport pentru stagii (caiete de practica si fise de observare) elaborate in cadrul proiectului.

Din cei 425 de elevi, 150 de elevi au participat la stagii de pregătire practică de cate o saptamana, organizate in tarile partenere, impreuna cu partenerii – Asociatia profesionala a Asistentilor Medicali din Irlanda – An Bord Altranais (75 de elevi) și Asociatia profesionala a asistentilor medicali din Spania – Consejo General de Enfermeria (75 de elevi). De asemenea, pana in prezent, 55 de elevi de la scolile partenere –  Colegiul de Științe „Grigore Antipa” Brașov, Liceul teoretic „George Emil Palade” Constanța, Școala Postliceală Sanitară ”Fundeni” București, au fost premiați pentru performanțele deosebite demonstrate în cadrul stagiilor de pregătire practică, cu premii în valoare de 1850 Ron/elev. Toți elevii din grupul țintă selectat in anul 1 si 2 de implementare au beneficiat de programul de orientare și consiliere profesională organizat în cadrul proiectului.

Proiectul este implementat de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), în parteneriat cu Federația Sanitas România, Asociația Centrul Român de Inițiative (CRI), Organizația „An Bord Altranais” – Irlanda, Organizația „Consejo General de Enfermería (CGE)” – Spania, Școala Postliceală Sanitară Fundeni, Colegiul de Științe „Grigore Antipa” – Brașov  și Grupul Școlar „George Emil Palade” – Constanța, în perioada iulie 2010- iunie 2013.

Pentru informații suplimentare privind proiectul, contactați OAMGMAMR, la sediul din Str.Ing. Zablovschi, nr. 76, sector 1 Bucureşti, web: www.oamr.ro, e-mail: oammromania@yahoo.com.
Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU, accesați:www.fseromania.ro.

Persoana de contact: Raluca Cheptanaru – expert coordonator stagii de practica: oproiect@yahoo.com

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: Investeşte in oameni! Contract nr. POSDRU / 90/ 2.1 / S / 61519 Titlul proiectului: “Program transnational de imbunatatire a stagiilor de pregatire practica a elevilor din școlile sanitare pentru facilitarea tranzitiei acestora de la școala la viata activa.”

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.