Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România devine membru al Fundației Europene pentru Siguranța Pacientului
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Schimburi de bune practici transnaționale- proiect FEMIN ID 128729

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 07 Aprilie 2015

banda sigle femin

trans

07.04.2015

Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania anunta in cadrul proiectului Dezvoltarea competentelor profesionale pentru femeile din sistemul sanitar, pe o piata inclusiva a muncii – FEMIN POSDRU/144/6.3/S/128729, demararea procesului de selectie a 60 de femei din grupul tinta al proiectului care vor participa la 3 vizite transnaționale in Spania, la Madrid, pentru schimburi de bune practici in domeniul egalitatii de gen cu accent pe reconcilierea vietii de familie cu viata profesionala.

Cele 600 de femei angajate in unitatile sanitare, inscrise in grupul tinta al proiectului, au participat in perioada septembrie 2014-februarie 2015, la 15 ateliere de lucru in domeniul egalitatii de sanse, familiarizandu-se cu o serie de noțiuni importante in domeniu.

Selectia celor 60 de femei din grupul tinta al proiectului se va face din cele 3 regiuni (Bucuresti-Ilfov, Sud-Vest Oltenia, Sud-Est) respectiv Bucuresti si judetele Olt, Gorj, Galati, Vrancea si Constanta, conform Metodologiei de selectie a participantilor la schimburile de experienta transnationale.

In perioada mai- iulie 2015, cele 60 de participante vor fi impartite in 3 serii, a cate 20 de persoane/serie pentru a efectua deplasarea cu o durata de 5 zile, la vizitele de lucru organizate la partenerul transnational Consejo General de Enfermería, unde reprezentanții organizației partenere, Consejo General de Enfermería, vor prezenta cadrul legislativ spaniol, studii de caz, bune practici privind reconcilierea vieții de familie cu viată profesională, soluții găsite pentru diminuarea segregării de gen în sistemul sanitar spaniol.

Prin participarea celor 60 de femei din grupul tinta, se doreste ca sinteza informatiilor, din cadrul acestor vizite de lucru, sa fie diseminata unui numar cat mai mare de persoane angajate in unitatile sanitare.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investeste in oameni!”, Axa prioritara 6” Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3 „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii” , POSDRU/144/6.3/S/128729, se deruleaza pe o perioada de 18 luni in parteneriat cu Consejo General de Enfermería (Spania).

Persoana contact: Raluca Cheptanaru, expert informare si promovare

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.