Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România devine membru al Fundației Europene pentru Siguranța Pacientului
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

S-au finalizat cursurile in judetul Timis

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 03 Februarie 2015

Proiect adresat femeilor angajate în sistemul sanitar public sau privat

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), în parteneriat cu Consejo General de Enfermería (Spania), anunță finalizarea derulării cursurilor de calificare din cadrul proiect strategic întitulat „.Asigurarea accesului egal la ocupare și diversificarea oportunităților de angajare pe o piața inclusivă a muncii, pentru femeile din domeniul sanitar – ACCES”, proiect construit pentru 600 de femei angajate în sistemul sanitar public sau privat.

100 de femei din județul Timiș au finalizat astăzi programele de formare profesională ce vizează calificările de baby-sitter(25 de persoane) și îngrijitor bătrâni la domiciliu(75 de persoane). Cursurile s-au încheiat prin evaluarea cunoștințelor dobândite prin desfășurarea testelor aferente acestor calificări in prezenta a doua comisii de evaluare. Rata de promovabilitate este de 100%, astfel 100 de femei vor primi diplome recunoscute de ANC, diplome ce recunosc competențele și cunoștințele acumulate pe perioada desfășurării calificării. Mai mult, media de absolvire a județului este de 9,95.

Cele doua calificări au fost alese pentru a fi derulate în cadrul proiectului deoarece, în alte proiecte implementate, angajatele din domeniul sanitar și-au exprimat un interes sporit pentru aceste programe pentru ca acestea sunt calificări ce oferă posibilitatea obținerii unui venit suplimentar și oferă femeilor din sistem mobilitate pe piața muncii.

În urma parcurgerii acestor calificări, participanții au dobândit competente precum: acordarea îngrijirilor igienice, acordarea primului ajutor, respectarea și aplicarea prescripțiilor medicale, asistarea alimentației și administrarea alimentelor, supravegherea stării de sănătate a copilului sau bătrânului asistat, competențe utile tuturor femeilor angajate în sistemul sanitar.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.