Intervenția Președintelui OAMGMAMR la reuniunea de la Varșovia: prioritățile profesiilor de asistent medical și de moașă
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Rezultatele ultimei vizite de studiu din cadrul proiectului “Schimb de bune practici: elaborarea și completarea planului de îngrijiri”

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 12 Noiembrie 2024

În perioada 12-14 noiembrie a.c. se desfășoară ultima vizită de studiu, în Spania, la partenerul Consejo General de Enfermeria, în cadrul proiectului “Schimb de bune practici: elaborarea și completarea planului de îngrijiri”.

Vicepreședintele Jose Luis Cobos Serrano a deschis reuniunea subliniind impactul semnificativ al acestui proiect pentru transformările ce vor avea loc în următorii ani pentru asistența medicală din România. De asemenea, executivul și-a exprimat satisfacția pentru buna colaborare între OAMGMAMR și Consejo General de Enfermeria, organizații pioniere și avangardiste în dezvoltarea profesiilor de asistent medical și moașă. Domnul Cobos Serrano a adresat domnului Timofte mulțumiri pentru interesul constant manifestat pentru progres și Ministrului Plenipotențiar, Valeriu Radulian, pentru facilitarea relațiilor de lucru între cele două țări.

Președintele Consejo General de Enfermeria, Florentino Pérez Raya, a accentuat în cuvântul său de deschidere importanța consolidării relațiilor profesionale între cele două organizații și a susținut că proiectul reprezintă o oportunitate strategică pentru îmbunătățirea standardelor de îngrijire medicală în România și pentru schimbul de cunoștințe esențiale în domeniu.

În continuare, Ministrul Plenipotențiar Valeriu Radulian al Ambasadei României în Spania, a salutat implicarea și colaborarea celor două organizații în acest proiect de impact pentru România.

Președintele OAMGMAMR, Mircea Timofte, a descris caracterul complex al proiectului “Schimb de bune practici: elaborarea și completarea planului de îngrijiri”, care a debutat cu selecția unui grup de experți care vor elabora planul de îngrijiri medicale și ghidul de completare, a continuat cu o analiză amplă la nivel național și cu organizarea a opt schimburi de experiență. Proiectul se va finaliza prin cooptarea instituțiilor competente la nivel național în vederea implementării planului național de îngrijiri și rezultatelor proiectului în spitalele din România.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2025 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.