Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România devine membru al Fundației Europene pentru Siguranța Pacientului
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Rezultatele atelierelor de lucru organizate în regiunea Sud-Vest Oltenia, în cadrul proiectului FEMIN

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 24 Septembrie 2014

                                   

            24.09.2014

ATELIERE DE LUCRU REGIUNEA SUD-VEST OLTENIA

in domeniul egalitatii de sanse si

dezvoltarii carierei pentru femeile din sistemul sanitar

Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania a organizat in perioada 17-18 septembrie 2014, in regiunea SUD-VEST OLTENIA, judetul OLT si GORJ,  5 ateliere de lucru care au vizat problematica reconcilierii dintre viata de familie si cariera, pentru 200 de femei angajate in sistemul sanitar (100 de femei din Gorj si 100 de femei din Olt) inscrise in grupul tinta al proietului Dezvoltarea competentelor profesionale pentru femeile din sistemul sanitar, pe o piata inclusiva a muncii – FEMIN POSDRU/144/6.3/S/128729.

Atelierele de lucru s-au desfasurat intr-un mod dinamic si interactiv abordand problematica reconcilierii dintre viata de familie si cariera, urmarind motivarea femeilor de a se implica in combaterea  inegalitatilor, a  discriminarilor si a  prejudecatilor de gen in sistemul sanitar.

În cadrul acestor ateliere s-au luat interviuri participantilor, s-au moderat discutii libere si s-a distribuit o brosura continand chestionare pre si post testare a nivelului de constientizare a angajatelor din sistemul sanitar cu privire la inegalitatile existente in societate intre femei si barbati si o serie de exercitii complementare prezentarilor din cadrul atelierelor. Toate acestea vor fi prelucrate si analizate si vor face parte din raportul de cercetare care va sta la baza redactarii unui Ghid de bune practici – egalitate de sanse in sistemul sanitar care se va tipari in 1500 de exemplare.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investeste in oameni!”, Axa prioritara 6” Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3 „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii” , POSDRU/144/6.3/S/128729, se deruleaza pe o perioada de 18 luni in parteneriat cu Consejo General de Enfermería (Spania).

Pentru informatii suplimentare privind proiectul, contactati OAMGMAMR, str. Inginer Zablovschi, Nr. 76, Bucuresti; tel: (021) 2240055; www.oamr.ro; OAMMRomania@gmail.com.

Persoana contact: Raluca Cheptanaru, Expert informare si promovare

 

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.