Intervenția Președintelui OAMGMAMR la reuniunea de la Varșovia: prioritățile profesiilor de asistent medical și de moașă
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Rezultatele Adunării Generale a Consiliului European al Asistenților medicali (ENC) de la București | Martie 2019

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 02 Aprilie 2019

O nouă întâlnire a Adunării Generale a Consiliului European al Asistenților medicali (ENC) a avut loc la București la data de 23 martie a.c, sub conducerea președintelui organizației, domnul Mircea Timofte.

Partenerul strategic al ENC, respectiv Facultatea de Asistenți medicali a RCSI, Irlanda a fost reprezentată prin Prof. Thomas Kearns, directorul executiv al Facultății, demonstrând anagajamentul constant în susținerea academică a activității Consiliului.

După aprobarea agendei și a raportului întâlnirii desfășurate în noiembrie 2018 la Zagreb, au fost abordate aspectele de fond de pe ordinea de zi, precum impactul Brexit-ului asupra mobilității profesioniștilor, extinderea organizației și atragerea de noi membri, finalizarea revizuirii Codului de etică și conduită al ENC adoptat în 2007 și publicarea acestuia și a definiției actului de nursing, precum și elaborarea unui Memorandum de conștientizare a susținerii profesiei și promovării sănătății publice și a siguranței pacientului, document care ar urma să fie adresat viitorilor membri ai instituțiilor europene, Parlamentul European și Comisie.

Codul de etică și conduită și definiția actului de nursing adoptată în martie 2018 însoțite de cuvântul Președintelui ENC și al directorului Executiv RCSI vor fi integrate într-o broșură de prezentare, document ce va fi diseminat noilor membri ai instituțiilor europene. Codul de etică a fost, de altfel, deja diseminat delegaților Statelor Membre ale Uniunii Europene participanți la Întâlnirea comună a medicilor șefi, a asistenților șefi și a dentiștilor șefi, eveniment desfășurat la București sub umbrela Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, în perioada 21-22 martie 2019.

Un alt punct important al întâlnirii l-a reprezentat semnarea de către președintele ENC, dnul Mircea Timofte, a Memorandumului de cooperare cu Fundația Daisy.

Dnul Thomas Kearns, într- o postare pe pagina de facebook a momentului semnării Memorandumului

Fondată în 1999, Fundația DAISY este cea mai importantă organizație internațională pentru recunoașterea importanței compasiunii în acordarea asistenței medicale. Misiunea acesteia este de a promova recunoașterea îngrijirii compasionale și a excelenței în asistență medicală prin colaborări cu organizații de asistenți medicali la nivel mondial. Astăzi, peste 3.400 de centre de sănătate și instituții academice din 20 de țări se angajează să onoreze asistenții medicali care își ghidează practica după valori, precum compasiune și devotament.

Până în prezent, aproximativ 1.300.000 asistente medicale au fost nominalizate de către pacienți, familii și colegi pentru premiul DAISY® pentru asistenți medicali extraordinari iar peste 117.000 de premii au fost acordate. Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN) se numără printre susținătorii activității fundației la nivel global.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2025 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.