Intervenția Președintelui OAMGMAMR la reuniunea de la Varșovia: prioritățile profesiilor de asistent medical și de moașă
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Proiectul FEMIN- organizarea examenelor de finalizare a cursurilor de calificare

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 15 Mai 2015

banda sigle femin

ORGANIZAREA EXAMENELOR LA FINALUL CURSURILOR DE

BABY SITTER SI INGRIJITOARE BATRANI LA DOMICILIU IN

BUCURESTI, VRANCEA SI GALATI

15.05.2015

Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, beneficiar al proiectului “Dezvoltarea competentelor profesionale pentru femeile din sistemul sanitar,  pe o piata inclusiva a muncii – FEMIN” POSDRU/144/6.3/S/128729, organizeaza in Bucuresti si in judetele Vrancea, Galati (regiunea Sud-Est), examenele de finalizare a cursurilor de calificare in Baby sitter si Ingrijitoare batrani la domiciliu in urmatoarele perioade:

Planificarea examenelor la cursurile de calificare organizate in cadrul proiectului FEMIN POSDRU/144/6.3/S/128729

21 mai 2015, Vrancea, Focsani, grupa Ingrijitoare batrani si grupa Baby sitter;

Locatia: Spitalul Judetean din Focsani

26 mai 2015, Galati – Tecuci, grupa Ingrijitoare batrani;

Locatia: OAMGMAMR Filiala Galati

27 mai 2015, Galati – grupa Baby sitter si grupa Ingrijitoare batrani la domiciliu;

Locatia: OAMGMAMR Filiala Galati;

27 mai 2015, Bucuresti- grupa Baby sitter si grupa Ingrijitoare batrani la domiciliu;

 Locatia: OAMGMAMR Filiala Bucuresti;

28 mai 2015, Bucuresti- grupa Baby sitter si grupa Ingrijitoare batrani la domiciliu;

 Locatia: Spitalul IOMC Bucuresti

feminLogo

De-a lungul celor 4 luni de cursuri de calificare intr-un nou domeniu, participantele au beneficiat de informatii complete si complexe, de materiale suport asigurate in cadrul proiectului, care sa le asigure dobandirea de noi competente ce vor putea fi fructificate la locul de muncă actual sau la un nou loc de muncă.

Finalizarea cursurilor se va face prin sustinerea unui examen care va consta intr-o proba teoretica si una practica, evaluate de o comisie formata din reprezentanti ai Autoritatii Naționale pentru Calificări (ANC).

Dupa examinarea finală, cursantele care promovează examenul vor primi o subvenţie în valoare de 1.068 lei şi o diplomă recunoscută la nivel naţional şi european, eliberată de Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC), fiind astfel recunoscute competentele si cunostintele acumulate pe intreaga perioada a desfasurarii cursurilor.

In cadrul proiectului, in lunile decembrie 2014 -ianuarie 2015, 374 de cursanţi care s-au prezentat la evaluarea finală a cunoştinţelor dobândite, prin testare teoretică şi practică, au finalizat cu succes cursurile de calificare, obtinandu-se media generală de 9,83.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investeste in oameni!”, Axa prioritara 6” Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3 „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii” , POSDRU/144/6.3/S/128729, se deruleaza pe o perioada de 18 luni in parteneriat cu Consejo General de Enfermería (Spania).

Pentru informatii suplimentare privind proiectul, contactati OAMGMAMR, str. Inginer Zablovschi, Nr. 76, Bucuresti; tel: (021) 2240055; www.femin.ro; www.oamr.ro; OAMMRomania@gmail.com.

Persoana contact: Raluca Cheptanaru, Expert informare si promovare

 

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2025 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.