Intervenția Președintelui OAMGMAMR la reuniunea de la Varșovia: prioritățile profesiilor de asistent medical și de moașă
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Participarea OAMGMAMR la conferința anuală a Royal College of Surgeons in Ireland (RCSI)

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 26 Februarie 2024

În perioada 22-24 februarie a.c., președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), domnul Timofte, a participat la Conferința anuală a Royal College of Surgeons in Ireland (RCSI), eveniment organizat de Facultatea de Asistenți și Moașe, ajuns la cea de-a 43-a ediție.

 Însoțit de dna Roxana Hainagiu, Șeful departamentului de relații internaționale și comunicare, domnul președinte a luat parte la această conferință de prestigiu, care s-a remarcat prin prezența unor speakeri remarcabili și prezentări deosebite, avându-l în audiență pe Asistentul Șef al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dna Amelia Latu Tuipulotu.

În cadrul conferinței, domnul președinte al OAMGMAMR a fost invitat să participe, în calitate de fellow ad eundem (membru onorific) al RCSI, la un masterclass privind politicile de sănătate, provocări și direcții de acțiune pentru asistenții medicali și moașe. Acest masterclass a reunit personalități de marcă precum Dr. Hans Kluge, Director Regional al OMS pentru Europa, Dr. Amalia Latu Tuipulotu, Asistent Șef al OMS, Dr. Diana Paun, consilier prezidențial pentru sănătate, România și Sir Michael Marmot profesor universitar, din cadrul prestigioasei UCL Londra. Ambasadorul României la Dublin, E.S. dnul Laurențiu Ștefan, a fost de asemenea prezent la eveniment la invitația RCSI, în considerarea excelentei relații bilaterale.

Programul de leadership al OAMGMAMR a fost evidențiat ca exemplu de bune practici regionale în cadrul acestui masterclass de către consilierul prezidențial, iar activitatea organizației a fost apreciată ca model pentru alte state de către Directorul Regional pentru Europa și de către Asistentul Șef al OMS, în lumina eforturilor susținute pentru promovarea profesiei de asistent medical și moașă în ultimii ani. Cei patru paneliști de marcă au fost distinși cu statutul de membru onorific (fellow) în cadrul ceremoniei care a urmat seminarului.

De asemenea, domnul președinte Timofte a avut întrevederi bilaterale importante. Dr. Hans Kluge și-a exprimat și în acest context aprecierea pentru activitatea OAMGMAMR și a reiterat sprijinul continuu din partea OMS pentru proiectele OAMGMAMR. Întâlnirea cu dna. Amelia Latu Tuipulotu a evidențiat aprecierea acesteia pentru leadership-ul românesc în domeniu și pentru activitatea președintelui OAMGMAMR pe care a menționat că a promovat-o inclusiv în cadrul primei întâlniri a asistenților șefi din regiunea Pacificului. Întrevederea de lucru cu dna Maggie Langins, consilierul pe probleme de asistenți și moașe din cadrul Biroului regional pentru Europa al OMS, a oferit oportunitatea de a discuta despre proiecte viitoare de interes pentru profesioniști și pentru regiune, inclusiv pentru activitatea centrului regional de dezvoltare pentru asistenți și moașe din sud-estul Europei, găzduit de către OAMGMAMR.

De asemenea, dnul. Mark White, CEO al Facultății de Asistenți și Moașe din cadrul RCSI, a exprimat aprecierea pentru colaborarea excelentă cu OAMGMAMR și pentru leadership-ul organizației, menționând că Facultatea este în discuții pentru replicarea programului de leadership desfășurat anul trecut în România și în alte țări din regiune,  urmând să colaboreze cu asistentul șef al Ucrainei în acest sens. Asistentul șef a fost extrem de impresionat de program ca urmare a participării la evenimentul extraordinar regional găzduit de OAMGMAMR la București în martie 2023.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2025 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.