Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România devine membru al Fundației Europene pentru Siguranța Pacientului
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Munca esențială a Consiliului Internațional al Asistenților Medicali pentru a proteja asistenții medicali

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 23 Martie 2022

Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN) a marcat aniversarea de doi ani de la declararea de către Organizația Mondială a Sănătății a pandemiei de COVID-19 prin publicarea unui raport al activității sale pe 2021 în contextul pandemic, intitulat “Anul internațional al lucrătorilor din sănătate și îngrijire și al pandemiei de COVID-19”.

Acesta urmărește activitatea ICN lună de lună, din ianuarie 2021 până în martie 2022. Raportul evidențiază mai multe publicații, comunicate de presă și declarații importante ale ICN privind efectul pandemiei asupra sănătății mintale și fizice a asistenților medicali, inclusiv stresul, burnout-ul, traumele, precum și infecțiile și decesele. De asemenea, evidențiază impactul asupra forței de muncă din asistența medicală în ceea ce privește educația, volumul de muncă și penuria globală de asistenți medicali.

Președintele ICN, Dr. Pamela Cipriano, a spus: „Pandemia COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra întregii societăți, dar forța de muncă din domeniul sănătății a avut, fără îndoială, cel mai mult de suferit. Când ne uităm la ceea ce au îndurat asistenții medicali, nu există nicio îndoială că mulți vor părăsi profesia dacă nu se adoptă măsuri serioase pentru a menține forța de muncă existentă și a atrage tinerii să aleagă profesia.

Acest raport exemplifică numeroasele modalități prin care ICN a publicat cercetările cu privire la efectele pandemiei asupra forței de muncă care oferă îngrijiri medicale, precum și recomandările pentru a aborda amenințările la adresa profesiei, inclusiv nevoia de investiții.”

Documentul conține, de asemenea, povești de succes din întreaga lume, care exemplifică modurile în care asociațiile membre ICN și-au influențat guvernele pentru a îmbunătăți salariile și condițiile de muncă ale asistenților medicali, educația și formarea și pentru a numi un asisten medical șef. Conține, de asemenea, mărturii care evidențiază eforturile incredibile ale asistențior medicali pentru a-și îngriji pacienții.

Într-un editorial publicat astăzi în Health Policy Watch, directorul executiv al ICN Howard Catton a spus: „Cu excepția cazului în care investiția în forța de muncă globală din sfera îngrijirilor medicale este adusă la maximum, chiar și atunci când pandemia se va termina în sfârșit, planurile mărețe privind îngrijirile medicale pentru toți nu vor fi nimic mai mult decât vise.

Factorii politici care nu au asistenți medicali alături de ei la masa de decizie lucrează orbește: politicile lor vor ajunge să fie mioape și incomplete. Pentru că soluția pentru abordarea problemelor globale de sănătate insolubile, cum ar fi creșterea bolilor netransmisibile, este chiar sub nasul nostru. A avea asistenți medicali care lucrează în roluri avansate și servicii bazate pe modele conduse de asistenți sunt cheile pentru viitorul mai strălucit pe care îl merităm cu toții. Dar asistenții medicali își vor putea împlini potențialul doar dacă toate guvernele acționează imediat susținut pentru a susține asistenții medicali Războiul din Ucraina va face acest lucru și mai dificil, deoarece guvernele caută să-și mărească cheltuielile pentru apărare, mai degrabă decât să-și sporească bugetele pentru sănătate. Dar sănătatea și pacea sunt inseparabile. Și ori de câte ori aud guvernele spunând că nu își permit să investească în asistenții loruu le zic că nu își pot permite să nu o facă.”

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.