Intervenția Președintelui OAMGMAMR la reuniunea de la Varșovia: prioritățile profesiilor de asistent medical și de moașă
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Moașele în fruntea îngrijirilor de calitate

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 03 Mai 2018

„Moașele în fruntea îngrijirilor de calitate” este deviza pentru Ziua Internațională a Moașelor de anul acesta, preluată și susținută de OAMGMAMR fiindcă tema este semnificativă în evidențierea rolului vital pe care moașele îl joacă în societate. Fiecare moașă asigură femeilor și nou-născuților orientare în condiții de siguranță în timpul sarcinii și la naștere și, de asemenea, le oferă o îngrijire de înaltă calitate, comportament profesional ce pune bazele unei vieți durabile și sănătoase pentru familie, mamă şi copil.

Cu scopul de a marca Ziua Internațională a Moașei și de a crea un spațiu de dialog, informare și socializare, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România a organizat în data de 3 mai, la Maternitatea Bucur, evenimentul „Moașele în fruntea îngrijirilor de calitate”.

În deschidere, preşedintele OAMGMAMR a ţinut să mulţumească moașelor pentru gradul înalt de profesionalism cu care își desfășoară activitatea zilnică. “Dedicarea moașelor pentru femei este renumită. Vă mulțumim pentru energia și profesionalismul cu care vă exercitați profesia”. Totodată, domnul Mircea Timofte a făcut un apel la acţiune comună pentru dezvoltarea proceduri de practică medicală specifice profesiei de moaşă, atât de necesare pentru îmbunătățirea acesteia.

În cadrul evenimentului au fost susţinute 5 prezentări care au abordat teme precum nutriția în timpul sarcinii, depresia post-partum și statutul contemporan al profesiei. Printre momentele cele mai emoționante îl menționăm pe cel creat spontan de moașa Adriana Șerban, de la Maternitatea Sanador, care la finalul prezentării sale a spus emoționată: „Și cu toate astea în sala de travaliu, în sala de naștere și in post-partum există un suflet care se uită în ochii disperați ai parturientei, care simte fiecare durere, fiecare temere pe care încearcă să le îndepărteze, oferind un umăr pe care să plângă inițial de durere, ulterior de fericire, emanând blândețe, spunându-i că este acolo pentru a o sprijini și pentru a o ajuta să treacă mai ușor peste acel travaliu.”

Cu dorința puternică de a contribui la evoluția profesiei de moasă, echipa și Biroul Executiv al O.A.M.G.M.A.M.R urează tuturor moașelor La mulți ani și felicitări pentru munca extraordinară căreia i se dedică cu atâta pasiune!

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2025 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.