Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România devine membru al Fundației Europene pentru Siguranța Pacientului
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Finalizarea seriei Sesiunilor de promovare a rezultatelor proiectului

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 09 Mai 2013

3sub-banda

Finalizarea seriei Sesiunilor de promovare a rezultatelor proiectului si a campaniei si diseminare a rezultatelor Campaniei de informare şi constientizare pentru regiunile Centru si Nord Vest – 9 mai 2013

În perioada 14 februarie – 25 aprilie au fost organizate 6 Sesiuni de promovare a rezultatelor proiectului si a campaniei si diseminare a rezultatelor Campaniei de informare şi constientizare în cadrul proiectului „E-Nursing: Program de instruire în tehnologia informației a asistenților medicali, în contextul informatizării sistemului sanitar”, POSDRU/81/3.2/S/57946, implementat de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), în parteneriat cu Federația SANITAS din România, Asociația “Centrul Român de Inițiative”, Bord Altranais agus Cnáimhseachais na hÉireann – Nursing and Midwifery Board of Ireland (Irlanda) și Consejo General de Enfermeria (Spania). Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013” – „Investește în oameni!”

Scopul sesiunilor a fost promovarea rezultatelor proiectului si a importantei formarii profesionale continue a personalului din sectorul sanitar in cadrul proiectului „E-Nursing: Program de instruire în tehnologia informatiei a asistentilor medicali, în contextul informatizarii sistemului sanitar”  POSDRU/81/3.2/S/57946.

Fiecare sesiune a avut ca durata o zi, evenimentele avand loc la datele 14.02, 15.02, 28.03, 29.03, 24.04, 25.04 – 2013, in filialele Arges, Olt, Vaslui, Braila, Cluj si Alba ale OAMGMAMR

Numarul de participanti a fost de 131 (depasire 9%), dintre care 111 (85%) femei si 20 barbati (15%), cu varste cuprinse intre 26 si 62 ani, care ocupa diferite pozitii in structurile OAMGMAMR si ale sistemlui de sanatate din judetele mentionate.

Prezentarile sustinute au fost axate pe urmatoarele teme:

  • formarea profesionala continua (FPC), repere generale teoretice;
  • programul de Educatie Medicala Continua si raportul acestuia cu FPC;
  • tehnologia informatiei si comunicatiilor in contextul informatizarii sistemului de sanatate din Romania
  • informatii privind rezultatele proiectului privind FPC si discriminarea in raport cu sistemul de sanatate din Romania.

Tehnologiile informatice sunt o dimensiune obligatorie a sistemului de sănătate; prin ele se pot salva resurse importante de timp, și crește considerabil calitatea serviciilor de sănătate, prin urmare tema dzvoltata si dezbatuta in cadrul sesiunilor aduce un plus de intelegere privind importanta informatizarii sistemului de sanatate, impactul acestei schimbari asupra muncii asistentului medical si asupra calitatii serviciilor de ingrijiri acordate pacientilor.

Participantii au demonstrat un deosebit interes pentru teme si s-au implicat in toate demersurile de interactivitate prevazute in agenda evenimentului. Astfel evenimentul a fost apreciat de 74% din participanti ca excelent si de 67% ca avand relevanta in actualul context. Referitor la prestatia lectorilor si organizare deasemenea ponderea calificativelor a fost in proportie de este 90% in zona excelent si foarte bine.

Din concluziile de final ale sesiunilor reies importanta alegerii temei, relevanta temei pentru actualul context din cadrul sistemului de sanatate in raport cu munca asistentului medical, nevoia de informare si intelegere privind necesitatea si directia schimbarilor din cadrul sistemului, si nu in ultimul rand disponibilitatea de implicare a asistentilor medicali in procesele de schimbare menite sa contribuie la cresterea calitatii serviciilor de ingrijiri acordate pacientilor din Romania, prin cresterea adaptabilitatii practicienilor la aceste schimbari.

Ca si concluzie generala se poate afirma ca sesiunile si-a atins in totalitate scopul, rezultat extrem de important pentru sustenabilitatea proiectului si impactul acestuia asupra grupului vizat.

Pentru informaţii suplimentare privind proiectul, contactaţi: Ordinul Asistenţilor Medicali Generalisti, Moaşelor si Asistenţilor Medicali din România,  Sediul de implementare: str. Ing. Zablovschi, nr. 76, sector 1, Bucureşti, Telefon 021/224.00.55, fax: 021/224.00.75, Web: www.oamr.rooammromania@yahoo.com, persoana de contact: Vergilia Madalina FLOREA – manager de proiect.

Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU 2007-2013, accesați: www.fseromania.ro.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: Investeşte în oameni! Contract nr. POSDRU/81/3.2/S/57946 Titlul proiectului: „E-Nursing: Program de instruire in tehnologia informatiei a asistentilor medicali, in contextul informatizarii sistemului sanitar”.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.