După 4 luni de participare la pregătirea practică și teoretică s-au finalizat cursurile de Baby sitter și Îngrijitoare bătrâni la domiciliu.
100 de femei au participat la examenele de evaluare a cunoștințelor dobândite organizate în perioada 16-17 decembrie 2014, de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România în cadrul proiectului “Dezvoltarea competențelor profesionale pentru femeile din sistemul sanitar, pe o piață inclusivă a muncii – FEMIN” POSDRU/144/6.3/S/128729, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investește în oameni!”, Axa prioritară 6” Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenție 6.3 „Promovarea egalității de șanse pe piața muncii” .
Emoțiile mari au fost constructive iar cursantele s-au mobilizat răspunzând la testele de teorie și la proba practică în fața comisiilor în care reprezentanții de la Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) au găsit oameni bine pregătiți. Toate cele 100 de femei, au promovat examenul cu succes, media generală a celor 4 grupe fiind de 9,72. Nu este puțin lucru având în vedere faptul că aproape 50% dintre cursante au vârsta peste 45 de ani și nu s-au mai aflat în fața unei comisii de examinare, unele chiar de la Bacalaureat.
„Deși lucrez de 32 de ani în sistem am aflat lucruri noi, mi-am reamintit noțiunile, am avut ocazia să cunosc colege din alte unități sanitare. Am legat prietenii și regret ca s-a terminat cursul atât de repede. Mi-aș dori sa particip în continuare și la alte cursuri”, ne-a recunoscut după examen, una dintre doamnele participante la cursul de Îngrijitoare bătrâni la domiciliu.
„Am avut parte de o colaborare foarte bună cu participantele la curs, au fost active și interesate de noutate, lucru care s-a reflectat și în rezultatele obținute la examen, întreaga grupă a fost de nota 10” ne-a declarat doamna formator de la cursul de Baby sitter din Bucuresti.
Și noi, felicităm cursantele pentru rezultatele obținute și le dorim ca această diplomă recunoscută de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) să le fie utilă în viitor.
Noul an aduce cursuri noi pentru înca 100 de femei din grupul țintă pe regiunea Bucuresti-Ilfov , de Baby sitter și Îngrijitoare bătrâni la domiciliu, iar participantelor le dorim mult succes în activitățile pe care le vor desfășura în cadrul proiectului FEMIN.
Pentru informatii suplimentare privind proiectul, contactati OAMGMAMR, str. Inginer Zablovschi, Nr. 76, Bucuresti; tel: (021) 2240055; www.oamr.ro; www.femin.ro, OAMMRomania@gmail.com.
Persoana contact:
Raluca Cheptanaru, Expert informare si promovare