Participarea la cea de-a 74-a sesiune a Comitetului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Copenhaga, Danemarca, 29-31 octombrie 2024
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Delegație sârbă în vizită de informare asupra pregătirii asistenților medicali din România în îngrijiri paliative

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 17 Decembrie 2011

Joi, 15 decembrie 2011, Președintele OAMGMAMR Mircea Timofte, a primit la sediul Ordinului, vizita delegației sârbe din care au făcut parte Dr. Perisa Simonovic- Secretar de Stat în Ministerul Sănătății din Serbia, Dr. Dubravka Saranovic- Consilierul Ministrului Sănătății din Serbia, Dr. Gordana Dragutinovic- Institutul de Sănătate Publică din Serbia, Dr. Milan Jovanovic Batut – membru în Comitetul de Conducere, Mr. ph. Vesna Andric- Institutul de Asigurări de Sănătate, Ms. Milka Kalaba-  membru în consiliul director al Ministerului Muncii și Politicilor Sociale, Dr. Vladimir Cakarevic- consilier în Ministerul Sănătății, Dr. Aleksandra Perovic – consilier în Ministerul Sănătății, Dr. John Ely – coordonator al Proiectului Belgrad, Dr. Natasa Milicevic – coordonator național al Proiectului Belgrad și Prof. Michael Jones – Oxford Policy Management, USA.

Scopul vizitei omologilor sârbi în România a fost acela de a se informa asupra modalităților de pregătire a asistenților medicali în îngrijiri paliative și rolul Ordinului în programele de educație și în dezvoltarea profesiei.

La întâlnire a participat directorul Fundației Hospice „Casa Speranței” dr. Daniela Moșoiu, care, în același timp este și președintele Comisiei de specialitate a Ministerului Sănătății.

Mircea Timofte a declarat, în cadrul întâlnirii, că „formarea de bază a asistentului medical se face conform Directivei 36 și cuprinde și un modul de îngrijiri paliative, modul care a fost introdus în urma demersurilor Fundației Hospice „Casa Speranței”. În vederea avizării anuale a exercitării profesiei de asistent medical se fac cursuri de pregătire continuă în domeniul îngrijirilor paliative. Aceste cursuri nu conferă, însă, competențe suplimentare certificate. Prin  colaborarea susținută între Hospice „Casa Speranței” și OAMGMAMR, ne-am propus să facem demersurile necesare pentru obținerea unei specializări post-bază a asistenților medicali în îngrijiri paliative. În același timp, o altă alternativă posibilă este masteratul profesional pentru asistentul medical cu studii superioare. Vom colabora în perioada următoare, pentru a propune reglementarea în legislația națională a formării post-bază a asistenților medicali generaliști în îngrijiri paliative, prin cursuri de specializare recunoscute și certificate”.

Reprezentanții delegației din Serbia au considerat extrem de utile informațiile primite în cursul întâlnirii și și-au exprimat speranța într-o colaborare permanentă, pe termen lung, cu Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.