Noi protocoale de colaborare pentru EMC
Aproape toţi asistenţii medicali/moaşele din România au posibilitatea de a urma cursuri de planificare familială şi sănătatea reproducerii. Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România a acreditat ca furnizor de EMC şi a încheiat un protocol de colaborare cu Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală (SECS), membru al Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor de Planificare Familială.
Ca furnizor de educaţie continuă SECS organizează ateliere de formare, seminarii, module de educaţie. Printre tematici, Atelier de bază în planificarea familială pentru furnizorii din reţeaua medicală primară, Atelier de consiliere în planificarea familială a adolescenţilor, Sesiuni practice pentru îmbunătăţirea calităţii asistenţei prenatale pentru furnizorii din reţeaua medicală primară medie, Atelier de instruire pentru personalul medical în domeniul spaţierii naşterilor şi a consilierii postavort.
SECS dispune de o reţea de 30 de filiale în 30 de judeţe şi de săli de curs proprii, cu peste 100 de locuri în şase judeţe (Iaşi, Constanţa, Cluj, Dolj, Timiş, Braşov) şi în Bucureşti. De asemenea, Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală are peste 100 de persoane acreditate să desfăşoare activităţi de educaţie continuă în toate judeţele ţării.
SECS a instruit în planificare familială 4300 de medici de familie şi 2400 asistente medicale.
Primul eveniment EMC organizat de Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală şi creditat de Comisia de EMC a OAMMR este un Atelier de instruire în planificarea familială derulat pe parcursul a cinci zile şi creditat cu 30 de credite.
Cursuri necreditate
Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România nu mai creditează cursurile HIVability pe internet oferite de Romanian Angel Appeal. Decizia aparţine Consiliului Naţional al OAMMR, şi a intrat în vigoare de pe data de 10 martie 2006.