Intervenția Președintelui OAMGMAMR la reuniunea de la Varșovia: prioritățile profesiilor de asistent medical și de moașă
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Cooperarea româno-irlandeză, un nou pas în schimbul de informații și modele de bune practică

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 25 Mai 2016

Cooperarea româno-irlandeză a început cu un program de schimb de experiență pentru membrii OAMGMAMR susținut prin fonduri europene. A urmat conferirea titlului de membru Ad eundem al Facultății de asistenți medicali și moașe a Colegiului Irlandez (RCSI) președintelui OAMGMAMR, dnul Mircea Timofte, în decembrie 2015. În luna mai a.c., directorul Facultății de asistenți medicali și moașe, profesorul Thomas Kearns, a participat la cea de-a XVI a ediție a Conferinței Naționale a OAMGMAMR  unde a susținut un discurs stimulativ despre leadership în profesia asistentului medical și moașelor.

Recent, în spiritul excelentei cooperări și discuțiilor de la Brașov, profesorul Kearns ne-a transmis un document care reflectă preocupările stakeholderilor din sistemul irlandez de sănătate privind identificarea unui set de valori fundamentale care va ghida practica asistenților medicali și moașelor din Irlanda. În spatele acestor demersuri este dorința de a crește calitatea îngrijirlor medicale furnizate. Procesul de reflecție asupra valorilor care să definească practica asistenților medicali și moașelor ajută la promovarea de comportamente și abilități care pun în practică aceste valori. Punerea în practică a acestor valori fundamentale de  către asistenți medicali si moașe se reflectă direct în îngrijirea furnizată.

Demersurile sunt inițiate de autoritățile competente în reglementarea profesiei asistenților medicali și moașelor în Irlanda. În prezent , a fost lansat un proces de consultare publică care  se dorește a implica toți asistenții medicali și moașele din sistem.

OAMGMAMR consideră demersul irlandez extrem de util în evoluția practicii profesionale a membrilor săi și va urmări îndeaproape procesul de reflecție cu scopul de a beneficia de rezultatele procesului de reflecție în vederea implementării în plan național a unei inițiative similare, în beneficiul membrilor săi și a serviciilor de îngrijiri medicale  furnizate de aceștia.

Mai multe informații despre inițiativa irlandeză se pot găsi accesând link-ul: http://health.gov.ie/blog/publications/values-in-nursing-and-midwifery/

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2025 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.