Intervenția Președintelui OAMGMAMR la reuniunea de la Varșovia: prioritățile profesiilor de asistent medical și de moașă
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Au început ateliere ACCES în regiunea Sud-Muntenia!

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 03 Decembrie 2014

Au început ateliere ACCES în regiunea Sud-Muntenia!

02.11.2014

Proiect adresat femeilor angajate în sistemul sanitar public sau privat

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), în parteneriat cu Consejo General de Enfermería (Spania), anunță desfășurarea atelierelor de lucru din cadrul proiect strategic întitulat „.Asigurarea accesului egal la ocupare și diversificarea oportunităților de angajare pe o piața inclusivă a muncii, pentru femeile din domeniul sanitar – ACCES”, proiect construit pentru 600 de femei angajate în sistemul sanitar public sau privat.

100 de femei din județele Ialomița si Călărași vor participa în 04.12.2014 la atelierele de lucru ce vor viza studierea percepției grupului ținta asupra problematicii egalității din perspectiva posibilităților de dezvoltare a carierei în condițiile unui echilibru între viața de familie și cea privată.

Obiectivul principal al atelierelor de lucru desfășurate în cadrul proiectului este acela de a familiariza și sensibiliza participantele cu privire la problematica inegalităților de gen, a discriminărilor de pe piața forței de muncă, a conflictelor dintre cerințele profesionale și cele din mediul familial, dar și despre felul în care aceste aspecte le influențează viața și șansele la dezvoltare profesională.

În cadrul acestor intalniri se vor distribui chestionare, se vor lua interviuri, se vor modera discuții libere. Atelierele vor avea un caracter interactiv, facilitând împărtășirea și schimbul de experiențe privind obstacolele cu care se confruntă femeile în dorința de a face performanță în sistem și de a le fi recunoscute meritele. Se doreşte, astfel, trecerea de la un model de tip seminar, la unul de tip participativ şi interactiv, care să transforme informaţiile referitoare la egalitatea de şanse şi de gen în informaţii ACCESibile şi utile pentru toate participantele.

 

Persoane de contact din partea OAMGMAMR:

Vergilia Florea, Coordonator proiect, Telefon: 0745810772;

Adriana Cârnu, Expert informare și promovare, Telefon: 0724293493.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2025 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.