Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România devine membru al Fundației Europene pentru Siguranța Pacientului
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

A patra sesiune de lucru organizata la Ranca

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 17 Iulie 2012

2012

Egalitatea de sanse si de gen in sistemul sanitar
„O șansă pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar”
POSDRU/97/6.3/S/50247
proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013” – „Investește în oameni!” – 17 iulie 2012

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România este partener in cadrul proiectului „O șansă pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar” cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013- „Investește în oameni!”, cu  Asociația “Centrul Român de Inițiative” beneficiarul proiectului, cu Federaţia SANITAS din România si Societatea de Analize Feministe AnA.

In perioada 06- 08 Iulie 2012, a fost organizata la Ranca, Hotel Onix cea de-a patra sesiune de lucru cu tema “Egalitatea de sanse si combaterea discriminarii in sistemul sanitar” la care au participat 30 de femei din Regiunea Sud-Vest, angajate in sistemul sanitar si reprezentante ale partenerilor sociali. Participantele la aceasta sesiune de lucru au fost instruite cu privire la principiile egalitatii de sanse si de gen aplicate in sistemul sanitar.
Temele abordate in cadrul sesiunii au fost:

  • erorile de gandire;
  • stereotipuri si prejudecati si rolul lor in aparitia discriminarilor;
  • abordari actualizate ale conceptului de discriminare; forme si mecanisme de discriminare la locul de munca – relevanta pentru sistemul de sanatate;
  • solutii institutionale la problemele de discriminare in Romania; discriminarea de gen/ egalitatea de gen in sistemul de sanatate;
  • rolul politicilor de reconciliere a vietii profesionale cu cea personala pentru combaterea discriminarilor de gen;
  • carierele femeilor in sistemul de sanatate – aspecte segregationiste si discriminatorii;
  • flexibilizarea carierei femeilor in mediul sanitar – ca forma de combatere a inegalitatii de gen.

La sesiunea de lucru desfasurata la Ranca participantele au fost informate atat despre modalitatile de informare continua cu privire la activitatile desfasurate in cadrul proiectului cat si despre eventualele subiecte de interes pentru angajatele din sistemul medical.

In cadrul proiectului „O șansă pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar” Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România ofera tuturor participantelor la sesiunile de lucru, 10 credite EMC.

Pentru informații suplimentare privind inscrierile la urmatoarele sesiuni de lucru, contactati: Asociația “Centrul Român de Inițiative”, e-mail:centrulromandeinitiative@gmail.com.
Site proiect: www.ascri.ro/dezvoltarea-carierei

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: Investeşte în oameni! Contract nr. POSDRU / 97 / 6.3 / S / 50247 Titlul proiectului: „O șansă pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar”

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.