Participarea la cea de-a 74-a sesiune a Comitetului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Copenhaga, Danemarca, 29-31 octombrie 2024
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

200 de asistenţi medicali cu rol de tutori în Irlanda si Spania

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 17 Septembrie 2010

100 de asistenți medicali din toată țara au participat la prima sesiune de training cu profesori universitari asistenți medicali de la universități din Irlanda și din Spania.

Evenimentul a fost organizat la Sinaia și face parte din Proiectul finanțat din Fondul social european intitulat Program transnaţional de îmbunătăţire a stagiilor de pregătire practică a elevilor din şcolile postliceale sanitare pentru facilitarea tranziţiei acestora de la şcoală la viaţa activă.

Cei 100 de asistenți medicali vor participa apoi, în cursul lunii mai și iunie, la cursuri pentru tutori, sesiuni de workshop și vizite în unități medicale din Irlanda. Cursurile vor avea loc la Școala pentru asistenți medicali și moașe din cadrul Colegiului Universitar Dublin.

În cursul întâlnirii de la Sinaia, profesorii din Irlanda și Spania au prezentat atât orarul, obiectele de studiu și temele workshop-urilor la care vor participa asistenții medicali din România, cât și sistemele de învățământ și pregătirea specifică a tutorilor în cele două state.

O serie de alți 100 de asistenți medicali înscriși în proiect va merge în 2012-2013 în universități din Spania.

Vizitele și sesiunile de training sunt facilitate de organizația de reglementare a profesiei de asistent medical din Irlanda, An Bord Altranais și cea din Spania, Consejo General de Enfermería, ambele oragnizații fiind partenerii Ordinului în proiect, alături de Federaţia Sanitas România, Asociaţia Centrul Român de Iniţiative (CRI), Şcoala Postliceală Sanitară Fundeni, Colegiul de Ştiinţe Grigore Antipa din Braşov şi Grupul Şcolar George Emil Palade din Constanţa.

Proiectul mai prevede schimburi de experiență și practică în spitale din Irlanda și Spania și pentru 200 de elevi din cele două școli postliceale partenere.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013:  Investeşte în oameni! Contract nr. POSDRU / 90/ 2.1 / S / 61519
Titlul proiectului:  “Program transnaţional de îmbunătăţire a stagiilor de pregătire practică a elevilor din şcolile sanitare pentru facilitarea tranziţiei acestora de la şcoală la viaţa activă.”

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.