FEMIN
ATELIER DE LUCRU
in domeniul egalitatii de sanse si dezvoltarii carierei pentru femeile din sistemul sanitar desfasurate in Bucuresti
Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania beneficiar al proiectului “Dezvoltarea competentelor profesionale pentru femeile din sistemul sanitar, pe o piata inclusiva a muncii – FEMIN” POSDRU/144/6.3/S/128729, a organizat la sediul Filialei OAMGMAMR Bucuresti in data de 7 februarie 2015, 1 atelier de lucru , la care au participat 50 de persoane avand ca tema problematica reconcilierii dintre viata de familie si cariera.
Atelierele de lucru moderate de cei doi specialisti, Laura Grunberg si Diana Neaga, au avut ca principal scop cresterea constientizarii angajatelor din sistemul sanitar cu privire la inegalitatile dintre femei si barbati existente in societate in general si in mod particular manifestarea acestora pe piata muncii si in sistemul medical.
Rezultatul atelierului de lucru de la Bucuresti
Atelierul de lucru s-a desfasurat in mod interactiv, bazat pe dialog moderat, lucru în echipă, joc de roluri, brainstorming.
Aceste ateliere de lucru dau posibilitatea femeilor sa impartaseasca propria experienta de viata, sa afle ca si alte femei au trecut prin experiente asemanatoare, de cele mai multe ori neplacute.
In data de 7 februarie 2015, la atelierul de lucru de la Bucuresti, o participanta, asistenta medicala in varsta de 47 de ani, a povestit deschis despre violenta din familia ei, discriminarea din propria ei familie legate de etnie. „Atelierul de lucru a fost extraordinar, de felul meu sunt feminista, am intalnit femei foarte puternice in sistemul sanitar. Am ales cursul de ingrijire batrani la domiciliu fiindca de 6 ani fac ingrijire la domiciliu si vreau sa fac mai mult decat am facut pana acum dar acum vreau s-o fac in mod profesional pentru ei”.
Fiecare din aceste ateliere, intalniri deschise si binevenite pentru angajatii din sistemul sanitar (asa cum aflam din chestionarele aplicate participantilor), ofera posibiliatea de a colecta date privind gradul de informare si constientizare a femeilor din sistemul sanitar.
Asa cum au fost obisnuite in cadrul evenimentelor organizate in proiectele europene, participantele s-au bucurat de primirea materialelor promotionale realizate in proiect si anume: block-notes cu pix, sacose de panza, memory stick, brosuri, materiale materiale necesare derularii cursurilor teoretice si practice (trusa de prim ajutor, halate, suport de curs, bloc-notes cu pix ).
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investeste in oameni!”, Axa prioritara 6” Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3 „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii” , POSDRU/144/6.3/S/128729, se deruleaza pe o perioada de 18 luni in parteneriat cu Consejo General de Enfermería (Spania).
Pentru informatii suplimentare privind proiectul, contactati OAMGMAMR, str. Inginer Zablovschi, Nr. 76, Bucuresti; tel: (021) 2240055; www.oamr.ro; www.femin.ro, OAMMRomania@gmail.com.
Persoana contact: Raluca Cheptanaru, Expert informare si promovare