Participarea la cea de-a 74-a sesiune a Comitetului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Copenhaga, Danemarca, 29-31 octombrie 2024
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Dezvoltarea competentelor profesionale pentru femeile din sistemul sanitar, pe o piata inclusiva a muncii – FEMIN

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 21 Ianuarie 2015

Anul 2015 incepe cu atelierele de lucru in regiunea SUD-EST in domeniul egalitatii de sanse si dezvoltarii carierei pentru femeile din sistemul sanitar 

Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania beneficiar al proiectului “Dezvoltarea competentelor profesionale pentru femeile din sistemul sanitar,  pe o piata inclusiva a muncii – FEMIN” POSDRU/144/6.3/S/128729, organizeaza in judetele Vrancea, Galati si Constanta (regiunea Sud-Est), 5 ateliere de lucru, pe problematica reconcilierii dintre viata de familie si cariera, la care vor participa 200 femei angajate in sistemul sanitar, inscrise in grupul tinta al proiectului.
Principalul scop al atelierele de lucru il reprezinta cresterea constientizarii angajatelor din sistemul sanitar cu privire la inegalitatile dintre femei si barbati existente in societate in general si in mod particular manifestarea acestora pe piata muncii si in sistemul medical.

Ateliere de lucru

Proiect FEMIN, POSDRU/144/6.3/S/128729

  • 22 ianuarie 2015, Focsani, 50 de participante, locatia OAMGMAMR Filiala Focsani
  • 23 ianuarie 2015, Galati , 75 de participante, locatia OAMGMAMR Filiala Galati
  • 31 ianuarie 2015, Constanta, 75 de participante, locatia OAMGMAMR Filiala Constanta

Atelierele de lucru moderate de doi specialisti cu activitate remarcabila in domeniul cercetarii sociologice si feminismului, a egalitatii de sanse si a combaterii discriminarii, abordeaza intr-un mod dinamic si interactiv problematica reconcilierii dintre viata de familie si cariera, urmarind motivarea femeilor pentru a intelege problematica si a se implica in combaterea  inegalitatilor, a  discriminarilor si a  prejudecatilor de gen in sistemul sanitar.

femin

Atelierele de lucru vor avea un caracter interactiv, instrumentul principal de lucru, alaturi de metodele inovative de abordare a tematicii, este Caietul de exercitii, in care fiecare participanta completeaza chestionare, isi descrie experientele, analizeaza imagini sugestive cu “femei si carierele lor” cu “femei si familiile lor”, da “Testare fara notare” si chiar are posibilitatea sa defineasca principalele probleme cu care se confrunta ca femeie la locul de munca si sa inainteze moderatorilor aceste probleme spre analiza in “Cutia cu plangeri” a atelierului de lucru.

In cadrul proiectului au fost organizate in anul 2014, 8 ateliere de lucru, pentru 300 de femei inscrise in grupul tinta al proiectului din judetele Olt, Gorj si Bucuresti,  care s-au familiarizat cu o serie de notiuni importante legate de egalitatea de sanse intre femei si barbati si au avut parte de discutii libere despre egalitatea de sanse si gasirea echilibrului intre viata de familie, viata personala si cariera.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investeste in oameni!”, Axa prioritara 6” Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3 „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii” , POSDRU/144/6.3/S/128729, se deruleaza pe o perioada de 18 luni in parteneriat cu Consejo General de Enfermería (Spania).

Pentru informatii suplimentare privind proiectul, contactati OAMGMAMR, str. Inginer Zablovschi, Nr. 76, Bucuresti; tel: (021) 2240055;

www.femin.ro

www.oamr.ro

OAMMRomania@gmail.com

Persoana contact: Raluca Cheptanaru, Expert informare si promovare

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.