Proiect SOFT SKILLS | Selecția grupului țintă pentru seriile 9 și 10
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Cursuri gratuite de calculatoare pentru asistenții medicali din Regiunea Bucuresti-Ilfov

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 09 Septembrie 2012

3

Cursuri gratuite de calculatoare pentru asistentii medicali din Regiunea Bucuresti-Ilfov

Bucuresti – Septembrie 2012

In luna septembrie 2012 a demarat a doua serie de cursuri gratuite de instruire si certificare a competentelor TIC pentru 2 grupe din Regiunea Bucuresti-Ilfov, in cadrul proiectului „E-Nursing: Program de instruire in tehnologia informatiei a asistentilor medicali, in contextul informatizarii sistemului sanitar”,POSDRU/81/3.2/S/57946,implementat de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, in parteneriat cu Federatia SANITAS din Romania, Asociatia “Centrul Roman de Initiative”, An Bord Altranais (Irlanda) si Consejo General de Enfermeria (Spania). Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013” – „Investeste in oameni!”

In cadrul cursurilor cei 44 de asistenti medicali selectati au asimilat notiuni de baza din domeniul calculatoarelor, utilizarea si gestionarea eficienta a unui sistem de operare, au exersat aplicatii de procesare text si aplicatii de posta electronica, insusindu-si totodata si notiuni de accesare a Internetului pentru o comunicare cat mai eficienta. De asemenea, cursantii au primit materiale promotionale, materiale privind necesitatea instruirii in tehnologia informatiei si cate un exemplar din Manualul de bune practici pentru combaterea discriminarii in sectorul sanatate, realizat in cadrul proiectului in anul 2011.
In luna octombrie 2012 inca 50 de asistenti medicali din judetul Ilfov, recrutati conformMetodologiei de selectare aprobate in cadrul proiectului, vor urma cele 42 de ore de pregatire in domeniul tehnologiei informatiei si comiunicatiei, la sfarsitul carora vor sustine un examen in vederea obtinerii certificatului CNCFPA.
In urma participarii la cursuri, asistentii medicali isi vor dezvolta abilitatile de a asista personalul medical la realizarea de raportari, fise si retete in format electronic, vor putea coresponda cu reprezentanti ai sistemului de sanatate din alte tari, vor accesa mai usor informatii utile si noutatile cu privire la evenimente/workshop-uri/ conferinte/ seminarii/ simpozioane/ sesiuni de lucru/ schimburi de experienta organizate in domeniul medico-sanitar.
Asistentii medicali trebuie sa dobandeasca competente de utilizare a calculatorului in vederea folosirii eficiente a Sistemului Informatic Unic Integrat al Asigurarilor Sociale de Sanatate din Romania (SIUI) si pentru a contribui la procesul de informatizare din sistemul sanatatii.
Cursantii – asistentii medicali din Bucuresti si Ilfov –  fac parte din seria celor 500 de asistenti medicali pentru care se organizeaza cursuri in regiunea Bucuresti-Ilfov, cursuri furnizate de Asociatia „Centrul Roman de Initiative”. Primele cursuri au demarat in ianuarie 2012 in Bucuresti, la Colegiul Economic Viilor si pana in prezent au fost certificati  411 asistenti medicali.
Proiectul „E-Nursing: Program de instruire in tehnologia informatiei a asistentilor medicali, in contextul informatizarii sistemului sanitar” isi propune in decursul celor 3 ani de implementare (ianuarie 2011 – decembrie 2013) sa organizeze cursuri pentru 4.000 de asistenti medicali din Romania si urmareste formarea profesionala a angajatilor din sectorul sanitar, in scopul cresterii adaptabilitatii la noile cerinte ale sectorului de sanatate publica informatizat. Cele 4000 de persoane din sectorul sanitar vor primi un certificat CNCFPA recunoscut la nivel national si vor fi recompensati cu 20 de credite pentru absolvirea acestor cursuri, in cadrul programului Educatie Medicala Continua (EMC).

Pentru informații suplimentare privind organizarea sesiunii de lucru, contactați: Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Sediul de implementare: str. Ceasornicului, nr. 8, sector 1, Bucureşti, telefon 021/310.08.90, fax: 021/3130966, web: www.oamr.rooammromania@yahoo.com, persoana de contact: Vergilia Madalina FLOREA – manager de proiect.

Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU 2007-2013, accesați: www.fseromania.ro.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: Investeşte în oameni! Contract nr. POSDRU/81/3.2/S/57946 Titlul proiectului: „E-Nursing:Program de instruire in tehnologia informatiei a asistentilor medicali, in contextul informatizarii sistemului sanitar”.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.