Instruire gratuită în TIC pentru asistenții medicali din Regiunea București-Ilfov
București – August 2012
Începând cu luna septembrie 2012 vor demara cursurile gratuite de instruire si certificare a competentelor TIC pentru asistentii medicali din Regiunea Bucuresti-Ilfov, in cadrul proiectului „E-Nursing: Program de instruire in tehnologia informatiei a asistentilor medicali, in contextul informatizarii sistemului sanitar”, POSDRU/81/3.2/S/57946, implementat de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, in parteneriat cu Federatia SANITAS din Romania, Asociatia “Centrul Roman de Initiative”, An Bord Altranais (Irlanda) si Consejo General de Enfermeria (Spania). Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013” – „Investeste in oameni!”
Primele 2 grupe de asistenti medicali (45 de asistenti medicali din Bucuresti) vor invata notiuni de baza din domeniul calculatoarelor, utilizarii si gestionarii unui sistem de operare, aplicatii de procesare text si aplicatii de posta electronica, precum si notiuni de accesare a Internetului.
Cursurile vor continua si in luna octombrie 2012 pentru inca 50 de asistenti medicali din judetul Ilfov, care vor urma 42 de ore de pregatire in domeniul tehnologiei informatiei si comiunicatiei, la sfarsitul carora vor sustine un examen in vederea obtinerii certificatului CNCFPA. Cursuri furnizate de Asociatia „Centrul Roman de Initiative”, au demarat in ianuarie 2012 in Bucuresti, la Colegiul Economic Viilor si pana la sfarsitul anului 2012 vor fi instruiti gratuit in TIC 129 de asistenti medicali.
Proiectul vine in conformitate politicile si strategiile europene, oferind posibilitatea actualizarii si imbunatatirii competentelor angajatilor din sectorul sanitar prin participarea la cursuri de instruire si de certificare a competentelor TIC, asigurindu-se cresterea competitivitatii si facilitarea adaptabilitatii personalului din sectorul sanitar in contextul informatizarii sistemului de sanatate publica, in concordanta cu aspiratiile profesionale si cu necesitatile pietei muncii.
Mai mult, proiectul raspunde Ordonantei de urgenta nr. 144/2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical, conform careia asistentul medical are obligaţia profesională de a se pregăti prin programe de formare continuă şi de a cumula necesarul de credite, avand scopul de a menţine şi de a actualiza cunoştinţele şi abilitățile necesare pentru asigurarea unor servicii de calitate în condiţii de securitate şi siguranţă pentru pacient.
Pentru informaţii suplimentare privind proiectul, contactaţi: Ordinul Asistenţilor Medicali Generalisti, Moaşelor si Asistenţilor Medicali din România, Sediul de implementare: str. Ing. Zablovschi, nr. 76, sector 1, Bucureşti, Telefon 021/224.00.55, fax: 021/224.00.75, Web: www.oamr.ro, oammromania@yahoo.com. Persoana de contact: Vergilia Madalina FLOREA – manager de proiect.
Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU 2007-2013, accesați: www.fseromania.ro.
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013: Investeşte în oameni! Contract nr. POSDRU/81/3.2/S/57946 Titlul proiectului: „E-Nursing: Program de instruire in tehnologia informatiei a asistentilor medicali, in contextul informatizarii sistemului sanitar”