Proiect SOFT SKILLS | Selecția grupului țintă pentru seriile 5 și 6 | Dosarele de înscriere se vor transmite începând cu data de 22 iulie 2024, ora 8:00
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Participarea OAMGMAMR la evenimentul organizat de Secretariatul SEEHN

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 23 Mai 2024

În perioada 22-23 mai 2024, la Banja Luka, în Bosnia și Herțegovina, are loc întâlnirea tematică „Viitorul sigur al forței de muncă în domeniul sănătății și furnizarea de servicii medicale de înaltă calitate: Provocările și pașii următori pentru profesiile de asistent medical și moașă”. Evenimentul este organizat de Secretariatul SEEHN și găzduit de Ministerul Sănătății din Bosnia și Herțegovina.

Acest eveniment remarcabil reprezintă o platformă importantă pentru comunitatea noastră de profesioniști din domeniul sănătății, aducând împreună punctele focale naționale SEEHN pentru asistenți medicali și moașe, precum și alți experți delegați de statele membre SEEHN.

În deschiderea lucrărilor, domnul Mircea Timofte, Președintele OAMGMAMR și Președinte al Centrului de Dezvoltare al SEEHN pentru asistenți medicali și moașe, a transmis un mesaj special participanților. Deși domnul Timofte se află la Geneva pentru a participa la cea de-a 10-a întâlnire a partenerilor globali pentru profesiile de asistent medical și moașă, el a subliniat, prin intermediul unui mesaj virtual, importanța acestui moment pentru comunitatea noastră profesională.

„Regret profund absența mea fizică la acest eveniment remarcabil, întrucât, din păcate, evenimentul se suprapune cu reuniunea partenerilor globali pentru profesiile de asistent medical și moașă, ICN, OMS și ICM, unde au loc de asemenea discuții strategice pentru viitorul profesiilor noastre. Suntem uniți într-o misiune comună: să garantăm un viitor sigur pentru profesioniștii noștri și să asigurăm furnizarea de servicii medicale de înaltă calitate pentru toți cei în nevoie”, a declarat președintele Ordinului.

Președintele a exprimat mulțumiri sincere gazdelor din Bosnia și Herțegovina, precum și Ministerului Sănătății, pentru deschidere și pentru asigurarea unei platforme importante pentru dialogul nostru. De asemenea, a apreciat eforturile depuse de Secretariatul SEEHN și de doamna director Dasic în prioritizarea profesiilor de asistent medical și moașă pe agenda investițiilor din regiunea noastră. Președintele a încheiat mesajul său cu convingerea că această întâlnire va reprezenta un pas semnificativ în discuțiile planificate pentru viitoarea întâlnire din București, programată în săptămâna 23 octombrie 2024, cu ocazia lansării oficiale a Centrului Regional de Dezvoltare.

Agenda evenimentului a inclus intervenția înregistrată a doamnei Roxana Hainagiu, directorul de relații internaționale și comunicare al OAMGMAMR, care a prezentat proiectul Foii de parcurs al Centrului Regional de Dezvoltare pentru asistenți medicali și moașe, având în vedere întâlnirea de la București.

 Statele membre au fost invitate la un dialog de reflecție privind nevoile, provocările și perspectivele profesiilor de asistent medical și moașă, proces care va servi la dezvoltarea unei strategii regionale în spațiul SEE. Domnul Dragoș Iordache, expert tehnic în cadrul Ordinului, a reprezentat organizația în acest dialog strategic punctând direcții importate de investiție pentru profesiile de asistent medical și moașă în plan național și regional.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.