Proiect SOFT SKILLS | Selecția grupului țintă pentru seriile 5 și 6 | Dosarele de înscriere se vor transmite începând cu data de 22 iulie 2024, ora 8:00
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Sănătate mintală | Program de e-training cu acces gratuit dezvoltat de OMS

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 25 Martie 2024

Inițiativa „QualityRights” a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) își propune să îmbunătățească calitatea îngrijirilor în domeniul sănătății mintale și să promoveze drepturile persoanelor cu dizabilități psihosociale, intelectuale și cognitive. Programul de e-training este un program educațional interdisciplinar gratuit, disponibil în 11 limbi.

Cursul acoperă următoarele teme:

• îngrijirea propriei sănătăți mintale;

• sprijinirea prietenilor, a familiei și a colegilor cu privire la sănătatea mintală;

• combaterea stigmatizării și a discriminării;

• abuzul și constrângerea în serviciile de sănătate mintală;

• luarea de măsuri în sprijinul transformării serviciilor de sănătate mintală către o abordare de recuperare centrată pe persoană, bazată pe drepturi.

OMS susține că asistenții medicali și moașele, care constituie cele mai mari grupuri de profesioniști din domeniul sănătății, au un impact semnificativ asupra îngrijirilor primare, secundare și terțiare. Din punct de vedere strategic, aceste două profesii sunt esențiale pentru realizarea politicilor de sănătate, inclusiv pentru promovarea sănătății mintale și a bunăstării.

Academia Globală de Inovare și Leadership din cadrul Facultății de Nursing și Moașă RCSI din Irlanda, în colaborare cu unitatea OMS pentru Politici, Drept și Drepturile Omului din cadrul Departamentului de Sănătate Mintală și Consumul de Substanțe, cu aprobarea Asistentului Medical Șef al OMS, Dr. Amelia Tuipulotu, se străduiesc pentru a promova programul QualityRights în rândul asistenților medicali și moașelor la nivel global.

OAMGMAMR susține inițiativa internațională QualityRights, contribuind la obiectivul programului de a îmbunătăți calitatea îngrijirilor în domeniul sănătății mintale.

Pentru înscriere, vă rugăm să accesați următoarea pagină: https://humanrights-etrain-qualityrights.coorpacademy.com/signup

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.