Proiect SOFT SKILLS | Selecția grupului țintă pentru seriile 5 și 6 | Dosarele de înscriere se vor transmite începând cu data de 22 iulie 2024, ora 8:00
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Rezultatele Reuniunii asistenților medicali șefi, moașelor șefe, precum și a Asociațiilor naționale de asistenți și moașe,  din regiunea europeană a OMS

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 24 Martie 2021

Astăzi, 24 martie 2021, președintele OAMGMAMR, domnul Mircea Timofte a participat virtual la Reuniunea asistenților medicali șefi, moașelor șefe, precum și a Asociațiilor naționale de asistenți și moașe și ai Centrelor colaboratoare ale OMS pentru asistenți medicali și moașe din regiunea europeană a OMS.

Reuniunea a beneficiat în sesiunea plenară de prezența Dr. Hans Kluge, Directorul OMS Euro.

Totodată, OMS a prezentat noul consilier  pentru politici pentru forța de muncă și  îngrijiri de sănătate al Biroului regional pentru Europa, domnul Tomas Zapata.

Mai mult de 100 de participanți din regiunea europeană s-au conectat virtual pentru a participa la dezbaterile pe teme deosebit de importante pentru viitorul profesiilor de asistent medical și moașă.

Discuțiile s-au concentrat pe impactul lecțiilor învățate în context pandemic asupra nevoii de reconstrucție a politicilor în materie urmărind consolidarea rezultatelor obținute din proiectele concrete derulate pentru implementarea Direcțiilor strategice globale pentru asistenți medicali și moașe (GSDNM) și nevoia de sincronizare a agendelor naționale pentru punerea în aplicare a concluziilor Raportului global privind situația profesiei de asistent medical (State of the World Nursing Report), precum și a angajamentelor Programul european de lucru: acțiune unită pentru o sănătate mai bună (EPW 13), adoptat de toate statele membre europene ale OMS la cea de-a 70-a sesiune a Comitetului regional din septembrie 2020.

Reuniunea va continua și mâine, 25 martie a.c., cu două serii de sesiuni paralele pentru abordarea obiectivelor prioritare aferente celor 4 piloni ai direcțiilor strategice pentru asistenți medicali și moașe în perioada 2021-2024, respectiv educație, leadership, locuri de muncă, practică.

La finalul celor două zile de dezbateri, se urmărește:

    -Înființarea unui comitet de conducere care să ghideze dezvoltarea unei foi de parcurs pentru implementarea GSDNM în regiunea europeană a OMS;

    -Inițierea activităților în vederea dezvoltării foii de parcurs pentru pentru maximizarea progresului în vederea atingerii obiectivelor GSDNM în regiunea europeană a OMS.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.