Single Blog Title

This is a single blog caption
13
Oct

Ziua internațională pentru reducerea riscurilor dezastrelor: promovarea rezilienței familiei în urma dezastrelor, Japonia

13 octombrie este Ziua Internațională pentru Reducerea Riscurilor de Dezastre. În Japonia, asistenții medicali joacă un rol important în pregătirea pentru a face față dezastrelor prin: educarea comunității în caz de dezastre și pentru reducerea pericolelor la locul de muncă, case și comunități, contribuția la dezvoltarea, implementarea și evaluarea pregătirii comunității, participarea la exerciții specific și evaluarea acestora, precum și și colaborarea cu organizațiile locale. Următorul studiu de caz descrie rolul asistenților medicali în sprijinirea  familiilor să se refacă și să devină mai rezistente în urma unui dezastru.

Scopul îngrijirilor medicale în caz de dezastru nu are ca prioritate restabilirea vieții de dinainte de dezastru, , ci mai degrabă, este acela de a sprijini familiile să recunoască schimbările în situația lor de criză post-dezastru, să găsească noi perspective și moduri de gândire și să devină capabile să se adapteze treptat la situații noi, dezvoltându-și abilitățile.

Acest articol explorează nevoile de îngrijiri medicale pe care le au familiile în urma unui dezastru și urmărește să promoveze reziliența acestora. este de a explora arborele nevoilor de îngrijiri medicale și de a promova reziliența familiei în urma dezastrelor. Reziliența este definită  ca abilitatea de a se recupera, de a fi flexibil și de a găsi sens și acceptare în fața adversității. Reziliența familială este înțeleasă ca fiind capacitatea de a se confrunta, de a depăși și de a se adapta la o situație dezastruoasă pentru întreaga familie.

Acest model, care include șapte aspecte ale abordării acestui tip de îngrijire medical foarte specific, plasează familiile în centrul abordării, încurajând reziliența acestora.,

Cele șapte dimensiuni ale abordării asistenței medicale pentru reziliența familiei au fost identificate după cum urmează:

„Permeabilitate în contextul familial”: în cazul unui dezastru, familiile se află într-o stare extremă de tensiune; prin urmare, modalitatea de a interacționa și de a se integra este o intervenție importantă care poate servi ca prim pas în formarea relațiilor cu familia.

„Ajută la recunoașterea tiparelor de viață de bază care au fost întrerupte”: acest aspect se referă la ghidarea familiilor aflate într-o stare de instabilitate pe fondul schimbărilor survenite în viața lor ca urmare a  producerii unui  dezastru. Prin ghidaj, se urmărește sprijinirea familiilor pentru a se reechilibra în relațiile rezultate din schimbările fizice și mentale, cât și pentru a menține sănătatea și  calitatea vieții.

„Ajută la ieșirea dintr-un lanț negativ de suferință”: aceasta este o abordare care ameliorează sentimentele de anxietate și suferință ale membrilor familiilor în urma dezastrului, oferă un spațiu în care se pot simți în siguranță astfel încât să fie capabili să facă față  spectrului lor de sentimente și ajută la tratarea suferinței lor.

„Promovează o legătură cu mediul înconjurător”; Această abordare este menită să dezvolte reziliența familiei prin încurajarea interacțiunilor.

„Încurajează reluarea mișcării care a încetat”: Multe familii din perioada post-dezastru au impresia că viața lor s-a oprit. Această abordare este concepută pentru a reorienta perspectiva familiei din trecut în prezent și mai departe în viitor și pentru a alimenta reziliența. Astfel familiile sunt sprijinite să să dobândească un anumit grad de stabilitate și să dezvolte puterea de a merge mai departe.

„Încurajează oamenii să se ridice în picioare”: familiile afectate de un dezastru se tem că nu pot face față viitorului și, prin urmare, pot suferi emoții puternice care sunt greu de controlat.

„Ajută familiile să se simtă din nou familii”: această abordare medicală este concepută pentru a sprijini familiile să-și continue viața de zi cu zi chiar și într-o situație neobișnuită, astfel încât să își poată menține și întări conexiunile ca familie și să protejeze în continuare ceea ce contează pentru ei. Se oferă îndrumări pentru dezvoltarea capacității de recuperare, astfel încât acestea să poată începe să se simtă din nou ca familii.

Acest model este înrădăcinat în conceptul teoretic al sistemului familial și se bazează pe convingerea că indivizii și familiile răspund în caz de dezastru într-un mod care este modelat de comunitate. Sprijinul pentru asistență medicală trebuie să selecteze, dintre cele șapte abordări de sprijin, cele care sunt adecvate situației individuale.

Leave a Reply