Programul de instruire a facilitatorilor organizat de Consiliul Internațional al Asistenților Medicali sub umbrela Global Nursing Leadership Institute™ (GNLI-Institutul Global de Leadership în Nursing)

26
Aug

Programul de instruire a facilitatorilor organizat de Consiliul Internațional al Asistenților Medicali sub umbrela Global Nursing Leadership Institute™ (GNLI-Institutul Global de Leadership în Nursing)

În perioada 18-21 august 2020, Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN) a organizat primul program de formare a facilitatorilor organizat de Global Nursing Leadership Institute™ (GNLI-Institutul Global de Leadership în Nursing).

Răspunzând situației actuale din întreaga lume generate de COVID-19 și necesitatea de a dezvolta o alternativă virtuală la programul pilot de leadership pe care ICN îl desfășoară pentru asistenți medicali, programul de formare a facilitatorilor își propune să consolideze o echipă de facilitatori instruiți pentru a sprijini furnizarea  viitoarelor programe ICN. Rolul facilitatorului regional GNLI este să contribuie la asigurarea faptului că participanții la programele dezvoltate de GNLI 2020 în întreaga lume au parte de un proces de învățare excepțional.

Douăzeci și trei de persoane din 22 de țări au fost acceptate la cursul de facilitatori. GNLI este un program strategic de leadership, care pregătește asistenți de top din întreaga lume pentru a investi în politici care îmbunătățesc sănătatea oamenilor, grija constantă față de sănătate și profesia de asistent medical. Programul, lansat în 2009, a cuprins în mod tradițional trei module pe șase luni, inclusiv un atelier organizat în Elveția. Datorită pandemiei COVID-19, pentru prima dată, GNLI 2020 va organiza un program virtual, 18-25 septembrie, în locul deplasării.

Președintele ICN, Annette Kennedy, a declarat: „Nevoia de a sprijini, încuraja și mentora liderii din asistenților medicali pentru viitor este una dintre recomandările raportului cu privire la asistenții medicali realizat de Organizației Mondiale a Sănătății, publicat la începutul acestui an. GNLI dezvoltă lideri în domeniul de nursing de peste 10 ani. Dezvoltând toate modulele online, acest program de instruire a facilitatorilor va extinde acoperirea GNLI și va permite asistenților medicali să-și ocupe locul potrivit în dezvoltarea politicii referitoare la îngrijirile medicale în viitorul post-COVID.”

Raportul Organizației Mondiale a Sănătății, care a fost publicat la începutul acestui an, conține direcții strategice pentru profesia de asistent medical, inclusiv promovarea și susținerea asistenților medicali în fruntea sistemelor de sănătate din întreaga lume. Raportul subliniază, de asemenea, că cei mai eficienți lideri asistenți au participat la programe de dezvoltare solidă pentru a-i ajuta în cariera lor.

Adresându-se online facilitatorilor, directorul executiv al ICN, Howard Catton, a declarat: „GNLI este o piesă uriașă a puzzle-ului în ceea ce privește dezvoltarea viitorilor lideri asistenți medicali ai lumii, dar avem ambiția de a face și mai mult și acolo este locul potrivit al facilitatorilor. COVID a schimbat lumea pentru noi toți și ne creează oportunitatea de a proiecta și de a construi viitorul dorit. Cu toții aveți un rol important în conectarea și reunirea studenților care au absolvit programele GNLI în regiunile dvs. și în susținerea pregătirii regionale planificate în viitor. “

ICN lucrează în strânsă colaborare cu OMS și conduce activitatea de monitorizare a liniilor directoare cuprinse în raportul cu privire la situația asistentului medical în lume în lume, răspunsul la COVID și mediul post-COVID pentru asistenții medicali de pe teren. Programul de formare a facilitatorilor GNLI joacă un rol important în aceast proiect.

Programul va fi condus de doi lideri experți asistenți medicali, care sunt co-directorii programului GNLI 2020: profesorul Jane Salvage și dr. Diana J. Mason. Guvernarea GNLI a fost extrem de bine evaluată de participanții precedenți. Profesorul Salvage, din Marea Britanie, este binecunoscut la nivel mondial ca activist în domeniul profesiei de asistent medicali și al politicilor de sănătate, lider, formator și scriitor. Deși lucrează cu OMS, ICN și alții, a condus programe și seminariide leadership în multe țări. Dr. Mason, din Statele Unite, este lider în domeniulprofesiei de asistent medical, jurnalist, savant și educator, și fost președinte al Academiei Americane de Nursing. Ambii au fost, de asemenea, redactori premiați de reviste de specialitate din țările de proveniență, respectiv Nursing Times și American Journal of Nursing.

Biroul de presă al Consiliului Internațional al Asistenților Medicali (ICN)

Tradus de OAMGMAMR