Single Blog Title

This is a single blog caption
11
Nov

ICN anunță tema pentru Ziua Internațională a Asistentului Medical 2020

Tema ICN pentru Ziua Internațională a Asistentului Medical 2020 este Nursing the World to Health, ce se axează pe adevărata valoare a asistenților medicali, pentru populația lumii.

În fiecare an, ICN  conduce celebrarea Zilei Asistenților Medicali, ce se serbează în mod tradițional, la data de 12 mai, aniversarea nașterii lui Florence Nightingale.

Celebrarea de anul viitor va fi deosebit de specială, deoarece Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a desemnat anul 2020 ca Anul Asistentului Medical și Moașei și pentru că se vor împlini 200 de ani de la nașterea lui Nightingale. Pentru a marca această ocazie, ICN planifică și coordonează o serie de activități pe tot parcursul anului.

Tema anului 2020, demonstrează modul în care asistenții medicali sunt esențiali în abordarea unei game largi de probleme de sănătate. Aceasta va încuraja asistenții medicali și publicul să celebreze marea zi dar, în același timp, va oferi informații și resurse care vor ajuta la creșterea profilului profesiei, pe tot parcursul anului, și la atragerea unei noi generații în familia asistenței medicale.

Președinta ICN, doamna Annette Kennedy, a declarat că se așteaptă ca anul 2020 să fie un an decisiv pentru profesie:

“Faptul că Anul Asistentului Medical și al Moașei coincide cu bicentenarul lui Florence Nightingale ridică perspectiva interesantă ca asistenții medicali să fie, în sfârșit, recunoscuți pentru tot binele pe care îl fac.  În întreaga lume, asistenții medicali lucrează neobosit pentru a oferi îngrijire și atenție oamenilor, oricând și oriunde au nevoie.

Ne dorim ca Ziua Internațională a Asistentului Medical, de anul viitor, să sublinieze faptul că asistenții medicali sunt fundamentali în furnizarea îngrijirilor medicale și că aduc o contribuție valoaroasă la sănătatea oamenilor de pe întregul glob. Datorită rolului lor unic de a lucra cu oamenii, de la naștere până la moarte, asistenții medicali trebuie să fie implicați în politicile de sănătate.”

Printre alte evenimente importante ce vor avea loc anul viitor se numără publicarea raportului OMS privind Situația Mondială a Asistenței Medicale (https://www.who.int/hrh/nursing_midwifery/19093_The-State-the-WorldsNursingReporStateWorldsMidwifery2020Report.pdf), care va oferi o imagine detaliată a forței de muncă din domeniul asistenței medicale, de la nivel global și  competiția Nightingale Challenge din cadrul campaniei Nursing Now (https://www.nursingnow.org/nightingale/), care va produce un nou grup de tineri lideri în asistența medicală, care vor duce profesia mai departe în următorul deceniu.

Noul logo al Zilei Internaționale a Asistentului Medical va putea fi descărcat în curând de pe website-ul www.oamr.ro.

#IND2020
#Nurses2020

Leave a Reply